martes, 25 de marzo de 2008

I des d'Espanya...el nou producte cultural "friki": Chikilicuatreee!!!



Rodolfo Chikilicuatre serà el representant d’enguany de RTVE al Festival d'Eurovisión que se celebrarà el 24 de maig a Belgrad. El col·laborador de Buenafuente (el Terrat) es va consagrar com el candidat preferit, tant a través de la votació feta via internet els dies previs a la celebració de la gran gala del passat 9 de març, ¡Salvemos Eurovisión!, com per mitjà de trucades missatges SMS, el mateix dia d’aquesta, presentada per Raffaella Carrá. En la gala hi participaven un total de deu aspirants escollits via convocatòria de la televisió pública i el portal MySpace a Internet, però només un va sortir escollit. I va ser ell, l’humorista David Fernández, el creador d’aquest personatge que s’ha convertit en un fenomen mediàtic amb la seva cançó baila el chiki-chiki. Ningú s’esperava que un individu amb perruca d’Elvis, guitarra de plàstic i al ritme del reggaeton arribés tant lluny.

Moltes són les polèmiques que han sorgit entorn aquest nou personatge, però aquests que tant critiquen també haurien de plantejar-se que Chikilicuatre ha fet ressuscitar l’interès pel festival de moltes persones que han apostat per la parodia del programa. I no és el que volien alguns, tornar a incitar a que la família es reunís davant del televisor per veure la gala? Ai senyors, les coses i la forma de les coses canvien amb el temps i potser el que toca ara és escoltar la parodia d’Espanya, per molt que els pesi a alguns. Però, es clar, sempre n’hi ha que no saben acceptar riure’s d’un mateix i encara menys que ho faci un personatge que fa que masses cantussegin el seu ritme molón. Ara, ja s’ha anunciat que es modificarà la lletra per tal d’adaptar-la a la normativa del concurs, que segons sembla prohibeix que les cançons tinguin referents polítics.

El que no podem negar és que aquest nou producte cultural “friki” ha salvat Eurovisión. Pot ser que no puntuem res, però i què senyor José Luís Uribarri? Chikilicuatre ha salvat aquest festival oblidat ja per molts. O si més no, ha fet que el tema estigui en boca de tots, les melodies al mòbil, ha convertit la gala en alguna cosa en certa manera popular, i això sempre és bo. A més, segurament l’audiència serà massiva amb l’actuació d’un singular personatge, que de ben segur perdurarà a la memòria de molts amb el seu:

Brikindans

Crusaíto

Maiqueljason

Robocó

No hay comentarios: